Hur tar man ut pengar från Nowo?

Det är inte så lätt som man kan tro! Vet du hur tar man ut pengar från Nowo? Det gör vi, och vi förklarar gärna!

Det är rätt så undangömt men så här gör man i alla fall för att ut pengar från Nowo:

Hur tar man ut pengar från Nowo?

  1. Surfa till https://qqm.centevo.se/login och logga in där
  2. Tryck på fliken ”Bankkonto” och lägg in ditt konto, vänta sedan på att det blir godkänt. Tar oftast 48h eller mer.
  3. När det är gjort så loggar du in igen. Tryck denna gång på ”Innehav” och sen knappen sälj, skriv in hur mycket du vill sälja.
  4. Vänta tills ordern blir hanterad, tar vanligtvis flera arbetsdagar
  5. Logga in en tredje gång och ta ut pengarna via menyvalet ”Innehav”. Om ett par dagar är pengarna framme.

Som du redan kan se så kommer det att ta tid. Det är inte direkt användarvänligt av Nowo men det är så det är. Tanken är ju att man ska spara till pensionen så det är på sätt och vis förståeligt att det är lite krångligt. På så sätt tar man inte ut pengarna för lättvindigt.

Vad är Nowo?

Nowo är bland annat en sparapp som ger dig möjlighet att spara steg för steg till en bättre pension. Som Nowomedlem sparar du i fonden Nowo Global Fund. Det finns flera olika slags funktioner som motiverar dig att spara mer på ett enkelt sätt. Utvecklingen är enkel att följa vilket gör det roligare att spara.

välkomstbonus hos Nowo

Vill du börja spara till din pension? Det är smidigt att göra det via Nowo, deras dagspar är en väldigt rolig funktion. Med den kan du enkelt spara 10-100 kr eller mer om dagen, då får man hela tiden se att något händer.

Använd Sparas värdekod trumma så får du 50 kronor att börja ditt sparande med!

Du laddar ner Nowoappen via:

Pengar

Varför ska man spara till pensionen?

Att spara pengar är en viktig del av en långsiktig ekonomisk planering, särskilt när det gäller pensionering. Genom att spara pengar tills man går i pension kan man garantera en trygg och stabil ekonomisk framtid efter avslutad yrkeskarriär. I denna artikel kommer vi att diskutera varför det är viktigt att spara pengar tills man går i pension och hur man kan göra det på ett effektivt sätt.

En trygg ekonomisk framtid

En av de viktigaste anledningarna till att man bör spara pengar tills man går i pension är för att garantera en trygg ekonomisk framtid. När man går i pension kan man inte längre förlita sig på en fast inkomst från jobbet. Istället måste man lita på pensionen, socialförsäkringen eller egna besparingar för att klara av sina utgifter. Genom att spara pengar tills man går i pension kan man se till att man har tillräckligt med pengar för att täcka sina utgifter och leva ett bekvämt liv efter pensionen.

Minska stressen

Att spara pengar tills man går i pension kan också minska stressen och oron över framtiden. Om man inte har tillräckligt med besparingar när man går i pension kan det leda till en oro över att inte kunna klara av sina utgifter och leva ett bekvämt liv. Genom att spara pengar kan man eliminera denna oro och känna sig trygg i sin ekonomiska framtid.

Öka avkastningen

Genom att spara pengar tills man går i pension kan man också öka avkastningen på sina investeringar. Ju tidigare man börjar spara desto mer tid har pengarna att växa genom ränta på ränta-effekten. Detta innebär att man kan få en betydligt högre avkastning på sina investeringar på lång sikt. Dessutom kan man genom att spara pengar till pensionen investera pengarna på ett mer aggressivt sätt eftersom man har en längre investeringshorisont.

Läs mer om att spara pengar här.

Skapa en ekonomisk buffert

Att spara pengar tills man går i pension kan också hjälpa till att skapa en ekonomisk buffert för oförutsedda händelser som kan uppstå efter pensioneringen. Det kan till exempel handla om sjukdom, skador eller dyra reparationer som man inte har råd med. Genom att ha en buffert kan man undvika att behöva ta lån eller sälja av tillgångar för att klara av dessa oförutsedda händelser.

Se en video om penionssparande

Sparas gillar det som sägs när Länsförsäkringar talar pensionssparande i denna YT-video: