bra att månadsspara

Det är oerhört bra att månadsspara. Faktum är att det är en av de absolut smartaste sakerna som du kan göra i ditt liv. Ju tidigare du börjar desto bättre är det. Många lurar sig själva med att dom behöver tjäna mer pengar för att det ska vara värt det. Men så är det inte!

Månadssparande kan också vara en bra metod för långsiktig sparande. Med regelbundet sparande så blir det lättare för dig att uppfylla dina finansiella mål.

Vare sig det gäller pensionssparande, inredning av huset, eller köp av bil. Regelbundet sparande hjälper dig också att öka din förmögenhet över tid genom.

Det är oerhört bra att månadsspara!

disciplin

En annan bra sak med regelbundet sparande är disciplinen som kommer med den processen. Naturligtvis så kommer det att ta tid innan man ser resultatet av sin sparplan.

Men om man fortsätter med sin sparrutin under lite längre tid blir det mycket mer troligt att man når sina finansiella mål. Om man har god budgetering och disciplin att spara regelbundet.

Då kan man se synbara resultat inom bara några månader. Vilket leder till motivation och inspiration som gör det lättare att fortskrida med planen.

Flexibelt

Regelbundet sparande ger dig flexibilitet i dina val av placeringsalternativ. Oavsett hur mycket du rutinmässigt sätter undan varje månad kan du placera dina besparingar i olika typer av instrument.

Till exempelvis aktier, obligationer, fastigheter eller andra investeringar som passar in i din riskprofil.

Sparar du regelbundet så har du fler alternativ när det gäller placeringar. Eftersom att du inte kan välja flera olika om du bara hade en engångsinsats som grund för ditt sparande.

Att spara regelbundet ger dig alltså en ökad trygghet genom buffertsparande. Detta ger en stabilitet för din privatekonomi samtidigt som det leder till minskad stress och oro. Man mår alltså bättre om man sparar.

Men det finns fördelar än så.

Varför det är bra att månadsspara

Vi anser att månadssparande är ett bra sätt att hjälpa dig att skapa en rikedom på lång sikt tack vare att det:

Minskar risken för oförutsedda utgifter

När du gör ditt månatliga sparande kan du ofta välja att göra detta inom ramen för dina månatliga utgifter, vilket gör det lite lättare att spara regelbundet.

Om du har extra pengar sparade kan du använda dem för oförutsedda utgifter som kan dyka upp, exempelvis reparationer eller medicinska behov, utan att behöva ta lån eller krediter som är kopplade till höga räntor.

Breddar din finansiella portfölj

Vid sidan av ditt dagliga sparande bör du se till att ha en bred portfölj av finansiella produkter som tjänar olika syften.

Med andra ord, månadssparande ger dig en chans att diversifiera din finansiella portfölj och skydda den mot potentiella marknadsfall och oväntade överraskningar på aktiemarknaden.

Spara ihop till stora inköp

Eftersom det tar tid innan man samlar ihop till stora inköp, är det mycket lättare om man sparar lite varje månad istället för att försöka spara allt på en gång.

Att månadsspara ger dig en stabil grund med regelbundna betalningar. En grund som du kan använda för stora kostsamma inköp när de väl uppstår. Såsom semesterresor, brudkläder eller renoveringar av ditt hem. Man kommer väldigt långt med bara 10% av lönen.

Ger dig chansen att investera

Månadssparande ger dig ofta möjlighet att investera i aktier och obligationer med mindre belopp per månad. Vilket innebär att du inte behöver ta stora risker genom att investera allt pengar som du har samlat ihop på en gång.

Genom att investera mindre belopp regelbundet kan du jämna ut marknadsvariationerna. Då har du mer kontroll över dina investeringar. Detta eftersom de blir mindre känsliga för volatilitet.

Kombinera med pensionssparande

Förutom att spara för din egen privatekonomi så bör du också sätta igång ett eget pensionssparande. Detta bör vara separat från ditt övriga sparande och pengarna bör inte tas ut i förtid. Att säkra sin egen framtid är oerhört viktigt i takt med att samhällets system blir sämre och sämre.

Det viktigaste månadssparandet

Om du letar efter ett effektivt sätt att spara pengar på så mottot ”följ din sparplan varje månad”! Och kom ihåg: det är bra att månadsspara! Ser fler inlägg för att läsa mer om att spara.

Var bör man månadsspara?

Man kan egentligen månadsspara var som helst. Absolut vanligast är att man har ett sparkonto hos sin bank där man kan lägga undan pengar varje månad.

Vi föreslår dock att du sparar på ett ställe där du lätt och smidigt kan köpa aktier och fonder. Därför så föreslår vi att du skapar ett konto hos till exempel någon av följande aktörer(Eftersom att det är gratis att skapa och ha kontona så är det smartast att skapa ett hos varje aktör för att sen se vilken du gillar bäst):

Avanza

Det mest populära alternativet för svenska investerare och småsparare. En lättanvänd hemsida gör allting så mycket enklare.

nordnet

Ett superbra alternativ till Avanza som också lockar oerhört många investerare och sparare på svenska börsen.

Opti

Fondrobotar är utmärkta alternativ för dig som vill göra så lite som möjligt men som ändå vill få pengarna att växa.

Lysa

Lysa är också en så kallad fondrobot som låter ditt kapital arbeta åt dig utan att du behöver lyfta ett finger.